Framemaat bepalen

Framemaat

Wil je een nieuwe fiets kopen, dan is het belangrijk dat je de juiste framemaat kiest. De juiste framemaat bereken je door de binnenbeenlengte in centimeters x 0,67 (voor stadsfietsen) of 0,66 (voor sportieve fietsen) te doen. De binnenbeenlengte bereken je door je voeten (zonder schoenen aan) iets uit elkaar te doen en vervolgens de afstand vanaf de grond tot aan je kruis te meten.

Kies je een fiets met verende zadelpen (we hebben fietsen met een vaste zadelpen, of met vering in de zadelpen voor meer comfort), trek dan nog 4 centimeter af van het totaal aantal centimeters om je ideale framemaat te berekenen.

Bodyscanning fietsmeting

De juiste framemaat hangt ook af van je lichaamsbouw. Wil je zeker weten dat je de ideale framemaat hebt uitgekozen, laat je dan in onze winkel opmeten. Wij beschikken over het Bodyscanning fietsmeting systeem. Bij aanschaf van een nieuwe dames of herenfiets is deze Bodyscanning fietsmeting t.w.v. 25,- euro geheel gratis! (deze meting kunnen wij helaas niet bij kinderfietsen toepassen) 

Natuurlijk kun je ook de framemaat van je huidige fiets aanhouden, deze kun je meten door de afstand van het hart van de trapas tot de bovenkant van de zadelbuis te meten.

 

Kinderfietsen

Bij de aanschaf van een kinderfiets kun je globaal de maat aan de hand van de kledingmaat bepalen. In onze winkel kunnen onze verkoopadviseurs  je helpen de juiste framemaat voor je kind te kiezen.

Kledingmaat                      Wielmaat

Maat 134                            24 inch

Maat 140                            24 inch

Maat 146                            26 inch

Maat 152                            26 inch

Maat 158                            26 inch